Agrarisch loonwerk

Maïs zaaien

Voor het maïs zaaien beschikken wij over een 6 meter Väderstad AB Temp. Hiermee kunnen wij zowel op 50cm als op 75m zaaien. Uit onderzoek is gebleken dat het zaaien op 50cm zo'n 10% meer opbrengst oplevert. Zowel de trekker als de zaaimachine zijn uitgerust met GPS en sectieafsluiting waardoor er zeer nauwkeurig gewerkt kan worden zonder overlap. De trekker is uitgerust met een vloeistoftank waardoor er tijdens het zaaien vloeibare kunstmest kan worden toegediend.Bieten zaaien

Voor het zaaien van bieten beschikken wij over een 6 meter Väderstad AB Tempo. zowel de trekker als de zaaimachine zijn uitgerust met GPS en sectieafsluiting waardoor er zeer nauwkeurig gewerkt kan worden zonder overlap. De trekker is uitgerust met een vloeistoftank waardoor er tijdens het zaaien vloeibare kunstmest kan worden toegediend.
Aardappelen poten

Voor het poten van de aardappelen gebruiken wij een Grimme CL 420. Door de aanaardkappen achterop de pootmachine wordt de rug gelijk op hoogte gemaakt waardoor later aanaarden niet meer nodig is. De trekker is uitgerust met GPS waardoor zeer nauwkeurig gewekt kan worden. De trekker is uitgerust met een vloeistoftank waardoor er tijdens het poten vloeibare kunstmest kan worden toegediend.Grondbewerking

Voor het zaai- en pootklaar leggen van bouwland gebruiken wij een Lemken Kristall 9. Deze machine trekt de grond zo'n 35 cm los, mengt en drukt daarna de grond weer netjes aan. Deze machine heeft een werkbreedte van 6 meter. Dit heeft als voordeel dat het land vlakker ligt, meer ha per uur en hierdoor een lage kostprijs per ha.

Voor de grondbewerking beschikken wij over diverse machines, o.a.: ploeg (7schaars), frees, kopeg (6m), cultivator(6m), woelpoot en schijveneg. Verder is het doorspitten met een kraan ook een mogelijk.Veldspuit

Agrifac Condor zelfrijdende veldspuit. Deze zelfdrijdende veldspuit is voorzien van veel opties zoals: WideTrack (breed spoor), Trimble GPS (sectiecontrol en rechtrijden), en HighTehAir (luchtondersteuning). Spuitboomlengte 45m. Ook geschikt voor vloeibare kunstmest! Door zijn grote bodemvrijheid en smalle banden is deze spuitmachine zeer geschikt om mais te spuiten in een later stadium. Wij kunnen u een complete oplossing bieden voor onkruid of ziekte in uw gras/gewassen. De onkruid- en/o ziektebestrijding begint met een gedegen analyse waarna er een bestrijdingsplan wordt opgesteld.


Stro/gras en hooi persen

Onze Krone Bigpack 1290 VC pers is uitgerust met een snijinrichting van 51 messen waardoor het mogelijk is om het product zeer fijn in pak te krijgen. Hij staat op lagedrukbanden om de bodemdruk te verminderen. 

Gras maaien

Voor het maaien van het gras gebruiken wij de Fendt Slicer 9314 triplemaaier. We kunnen maaien op gps op 9 meter breed. Verder kunnen wij het direct op zwad leggen doormiddel van afvoerbanden. Het voordeel daarvan is dat er minder over het land gereden hoeft te worden. Verder heeft dat als voordeel dat er minder ruwas in het product terecht komt.

Hakselen van gras en maïs

Sinds 2021 zijn we begonnen met het hakselen van gras en maïs, daarvoor gebruiken wij de Fendt Katana 65. Voor het hakselen van gras gebruiken wij een pickup van 3 meter. Voor het hakselen van maïs hebben wij een bek van 10 rijen.
Combinen

Combinen doen we met de Massey Ferguson 7370 Beta. Hiermee kunnen we alle graansoorten oogsten. De machine staat op VF lagedrukbanden voor minder druk in de bodem. 
Aardappels rooien

Wij gebruiken een DeWulf Kwatro bunkerrooimachine voor het oogsten van aardappels. De rooier kan 4 rijen tegelijk meenemen waardoor hij een hoge capaciteit heeft. Verder heeft hij rups voorop, waardoor we ook onder natte omstandigheden door kunnen rooien. 
Gras doorzaaien

Voor het doorzaaien van gras gebruiken wij een Väderstad zaaimachine. Deze machine werkt met dunne gleufjes het zaad in de zode waardoor minimale schade ontstaat en het zaad direct op de juiste plek valt.

Verreiker

De Manitou 840 verreiker beschikt over diverse aanbouwdelen zoals 3m3 bak, pakketvorken, stroklem, pakkenklem en kuilhapper.

Slootonderhoud

Voor het schonen van sloten beschikken wij over een 2.5m maaikorf aan een verlenggiek voor de midikraan. En een 3m brede maaikorf aan een mobiele kraan.

Drainagespuit

Drainagespuit voor het doorspuiten van drainage onder bijvoorbeeld sportvelden of door het land. Met als doel het reinigen van de drainage zodat water er weer snel doorheen kan stromen. De drainagespuit is ook geschikt om duikers e.d. te ontstoppen.